Duurzaamheid speelt bij de leerlingen

Ga terug

“Waarom vervuilen als het ook schoon kan?”

Twee meiden uit A5 zijn zeer begaan met deze aarde en vinden het daarom ook belangrijk daar zuinig mee om te gaan. Dat kan door bewuste keuzes te maken en duurzaamheid een onderdeel in je dagelijks leven te laten worden. “Hoe minder we dierlijke producten gebruiken, hoe duurzamer je bezig bent”, aldus Kira. Eet bewust minder of geen vlees. Vlees is ontzettend milieubelastend. Vroeger dacht men dat vlees eten goed voor je was en dat je lichaam dat nodig had. Niets is minder waar. Steeds meer topsporters zijn vegetarisch of veganistisch, topsport beoefenen blijkt dus prima zonder vlees te kunnen. 
Gebruik bijvoorbeeld ook dierproefvrije make-up, gewoon te koop bij de HEMA of de M.A.C. en minimaliseer je vliegvakanties. “Thuis zorgen wij ervoor dat we de spullen goed scheiden zodat hergebruik gestimuleerd wordt” voegt Elise toe. Hoe meer we hergebruiken, des te minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben en ook minder energie verspillen.

De leerlingen op school zouden met hele kleine dingen heel grote verschillen kunnen maken. Neem bijvoorbeeld niet iedere keer een nieuw plasticflesje water mee, maar koop een goede bidon of Dopper en gebruik die elke dag. Eet een dag (of vaker) bewust geen vlees. Zet al je apparaten niet op stand-by, maar zet ze echt uit. Op deze manier gebruiken we veel minder energie en gaan we zuiniger met deze aarde om. Die bewustwording moet nog bij veel jongeren groeien. Daarom is het zo goed dat de school daar ook aandacht aan besteedt. 

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. De school gebruikt vandaag op de eerste verdieping de helft van de verlichting, wij vragen docenten geen losse drinkbekers te gebruiken, milieuvriendelijk naar school te komen en de computers aan het eind van de dag allemaal uit te zetten. Alle beetjes helpen. Een beter milieu begint bij jezelf!!!

Ga terug