Anglia mavo

De mavo-opleiding is een 4-jarige opleiding. Na het behalen van je eindexamen ontvang je een vmbo-diploma voor de theoretische of gemengde leerweg. Dit diploma geeft toegang tot middelbare beroepsopleidingen (MBO). Ook kan je met dit diploma doorstromen naar de vierde klas van de havo.

Opstromen: 6-jarige havo
Wil jij na het behalen van je mavodiploma door naar de havo? Om de aansluiting van mavo naar havo goed te laten verlopen, krijg je op de Farel Mavo vanaf het derde leerjaar een extra vak. Als je je mavodiploma dan op zak hebt, kun je goed voorbereid de overstap naar de havo maken.

Mavo met Anglia English
In de wereld waarin we leven, wordt alles steeds internationaler. Een goede beheersing van het Engels is ontzettend belangrijk. In de ‘gewone’ lessen Engels bereik je al een goed niveau. Maar we vinden het Engels éxtra belangrijk. In de samenleving neemt de Engelse taal een belangrijke plek in. Je hebt het nodig bij de vervolgopleidingen en in veel beroepen. Daarom kun jij op onze mavo Anglia English doen. Je krijgt elke week Anglia English. In de extra uren Engels word je voorbereid op het examen voor het Anglia certificaat in het derde leerjaar. Het Anglia certificaat biedt voordelen bij vervolgstudies en een latere baan met internationale contacten. Met dit certificaat kan je aantonen, datm jouw Engels voldoet aan een objectief, internationaal vastgestelde standaard. Het is daarmee een bijzondere aanvulling op je mavodiploma.

Deelname aan het Anglia-examen is vrijwillig. De examenkosten zijn voor rekening van je ouders.

Zie voor meer info: www.anglianetwork.eu